REISVERSLAGEN  

dag 35

vrijdag 24 juli
De Vøringfossen en een knoop in de berg

 

We zijn in de bergen en het is deze morgen om 6 uur dan ook maar 4 graden Celsius. Niet dat wij om dat tijdstip opstaan natuurlijk.... Wel gauw de kachel aan, zodat het binnen wat aangenamer wordt.
 
Vandaag bekijken we de Vøringfossen, een prachtige waterwal in een even prachtige kloof. We staan boven de kloof en kunnen het verloop goed zien.
 
Als we verder rijden, komen we door de "tunnelknoop", ook een belevenis. Een volledige cirkel ondergronds rijden en daarna nog een grote lus, mèt een steile helling en met wielrenners in de tunnel.....
 

 
We bezoeken ook het Hardangervidda Natursenter, waar we een prachtige film bekijken (en ook kopen). In het mooie restaurant drinken we koffie met een wafel. En nemen even afstand van elkaar door aan de "koninklijke" tafel te gaan zitten. Ha,ha,ha.....
 
Vandaag rijden we ook weer veel tunnels, zelfs een met een ondergrondse rotonde ! Ja, ondergronds afslaan, allemaal met goede verlichting en wegwijzers.
 
De weg langs het Eidfjorden is prachtig, maar smal en bochtig. De chauffeur ziet dus alleen, of bijna alleen, asfalt. Verder gaat het langs het Sørfjorden, nog steeds smal met veel bochten en erg mooi. Zo nu en dan even stoppen om rustig rond te kijken.
 
We eindigen op camping Odda, klein en nat, veel modder. We delen de stroom met de buurman. Enfin we staan en op tijd, want het loopt al gauw vol.
 
We hebben deze dag 95 kilometer gereden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 35

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP