17 mei 2016
  
 
  
DAG 11
 
 
 
 

Vanmorgen was de gasfles leeg, dus die proberen we om te wisselen. En dat kan je wel vergeten. Een Nederlandse gasfles ruilen tegen een Duitse gasfles ? Dat doen ze niet, nergens in Duitsland. We hebben wel verloopnippels, dus dan kopen we maar een Duitse fles. De prijs is hetzelfde als in Nederland, vanavond op de Camperplaats de flessen even omzetten.

 

Na het organiseren van het gas rijden we richting Füssen. De buitentemperatuur stijgt tot ca. 12 graden Celsius en de bergen om ons heen hebben een witte muts. Opnieuw rijden we over de Deutsche Alpenstrasse en "doen" even de Oberjochpass. Boven bereiken we het hoogst gelegen Duitse Ski- en bergdorpje Oberjoch, op 1200 meter hoogte.

 
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Wat later rijden we langs en door Nesselwang, ook weer als een foto van een kalender. Wat is het hier mooi. De route gaat verder langs de Weissensee, waar de alternatieve Elfstedentocht gehouden wordt. En langs de Hopfensee, met telkens weer die prachtige bergen om ons heen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
 

Om 15:00 uur rijden we de Camperplaats in Füssen op, die is precies zoals we verwachten: prima voor elkaar. Goede verharde plaatsen, alle voorzieningen en achteraan een mooi uitzicht op de bergen. Betaling gaat per automaat, wel met contant geld. Stroom met contant geld op de stroompaal. We blijven hier een paar nachten. Bij de camping is een klein restaurantje waar je prima kunt eten. Gaan we dus doen.

 
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 11   VOLGENDE DAG >>   TOP