18 mei 2016
  
 
  
DAG 12
 
 
 
 

We beginnen de dag met .... ZON ! Het wordt een prachtige zomerse dag en we gaan met openbaar vervoer naar de beroemde kastelen hoog op de berg. Met de bus gaan blijkt een goede keus, want boven gekomen blijkt het enorm druk met overvolle parkeerplaatsen en veel touringcars. Met de bus voor 4,50 pp is dus wel zo handig.

 

Er zijn wachtrijen om een ticket voor bezichtiging van Slot Neuschwangau te bemachtigen. Vervolgens mag je dan op een bepaald tijdstip naar binnen, om eerst nog bij de pendelbus in de rij te staan. Wij blijven dus lekker buiten, in de zon. Het is een grote drukte met toeristen uit alle landen, maar vooral Chinezen, die ook allemaal graag met de paardenkoets een ritje maken. De paarden staan op scherp om ze de steile weggetjes op te trekken.

 

Wij gaan met de pendelbus mee naar boven, waar een mooi uitzichtspunt is. Nog even een pittige wandeling en dan is er naar boven kijkend een fraai gezicht op Slot Neuschwangau en naar beneden het dal en het slot Hohenschwangau.

 

Nog wat rondkijken in de souvenirwinkels, er is van alles te koop, van prut tot zeer exclusief en duur! Sommige hebben Chinees personeel in dienst. Want de Chinezen zijn zeer kooplustig.

 

Met de bus terug naar de camperplaats, een boodschapje doen en dan lekker buiten zitten in het zonnetje. We kunnen deze avond zelfs buiten eten. Het was een heerlijke dag.

 
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 12   VOLGENDE DAG >>   TOP