30 aug 2016
    
  
 
  
DAG 46
 
 
 
  Volop regen afgelopen nacht en nog steeds regent het als we wakker worden. Tja, dat is een keer te verwachten. We vertrekken uit Kristiansund met regen en 11 graden. Meteen gaan we de Atlanterhavntunnelen in, die een lengte heeft van bijna 8 kilometer en een hellingspercentage van 10%. We gaan dus behoorlijk diep onder het water door en zijn op weg naar de Atlanterhavsveien, de Atlantische weg.  Vlakbij Kårvåg zien we een booreiland in het fjord liggen, dat enorme gevaarte moet ook nog versleept worden...  
 
 
 
   
     
   
     
  De Atlanterhavnveien, deze prachtige weg door de zee, werd ook vorig jaar door ons gereden. Vandaag grijs en nat, maar juist dit gedeelte van de dag is het droog! En het is opnieuw een belevenis.  
     
   
     
   
     
  De Atlantische weg werd geopend in 1989 en bestaat uit 8 bruggen met een totale lengte van 891 meter: de Lille Lauvøysundbrua is 115 meter lang en 7 meter hoog, de Store Lauvøysundbrua is 52 meter lang en 3 meter hoog, de Geitøysundetbrua is 260 meter lang en 6 meter hoog, Storseisundetbrua is 260 meter lang en 23 meter hoog, de Hulvågenbrua (bestaande uit drie bruggen) zijn totaal 239 meter lang en 4 meter hoog en de Vevangstraumenbrua is 119 meter lang en 10 meter hoog. Links van ons water en eilanden, rechts van ons....water en eilanden en de zee.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Na de Atlantische weg rijden we de kustroute naar de plaats Bud om vervolgens door te rijden naar Molde.  
     
   
     
  In Hustad staat een houten kerkje uit 1874.  
     
   
     
  Het kerkje van Bud is nog ouder, namelijk gebouwd in 1717. Het bouwjaar van kerken is te zien in het vaantje op de kerktoren.  
     
   
     
  Bij Molde checken we in op camping Kviltorp, waar we eerst alleen staan, maar al gauw staan er meerdere campers aan de waterkant van het Moldefjorden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We reden deze dag 112 kilometer met een gemiddelde snelheid van 37 kilometer per uur.  
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 46   VOLGENDE DAG >>   TOP