10 mei 2017
  
 
  
DAG 19
 
 
 
  Het heeft vannacht regelmatig geregend, maar vanmorgen is het droog. Toch zullen we vandaag de ruitenwissers nog wel eens nodig hebben. We bakken een pittenbroodje voor het ontbijt en vertrekken tegen 11 uur vanaf de camperplaats. We rijden over het eiland Fehmarn naar het noorden om bij Puttgarden even bij de Oostzee en de ferry terminal te gaan kijken. Een andere reis steken we hier over naar Denemarken.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Terug naar het vaste land over de hoge brug met een steve wind dwars op de weg. We laten Fehmarn achter ons en zetten koers naar het westen.  
     
   
     
   
     
   
     
  We rijden opnieuw door landelijk gebied, met mooie boerderijen, huizen met rieten daken en vakwerk. En telkens weer dat vrolijke geel van de koolzaad- en lijnzaadvelden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Deze dag hebben we ook regelmatig te maken met wegwerkzaamheden. Soms een kleine Umleiting, een andere keer om de beurt over een wegbaan.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In het stroomgebied van de Elbe staan heel veel windmolens.  
     
   
     
  Langs de Elbedijk rijden we naar Brokdorf, waar we gaan staan op een voor ons bekende camperplaats. Een overnachting kost er € 10,-- plus eventueel stroomkosten. Bij de CP is informatie opgehangen welke grote schepen hoe laat langs zullen varen op de Elbe. We gaan dus op de dijk even kijken naar een, niet zo'n groot, cruiseschip.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  We laveren vanaf de dijk tussen de schapenpoep door naar beneden, terug naar de camper, waar de kachel brandt. Er staat een koude wind en het is 10 graden.  
     
   
     
   
     
  We reden vandaag 245 kilometer van Wulfen naar Brokdorf.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 19   VOLGENDE DAG >>   TOP