28 april mei 2018
  
 
  
DAG 2
 
 
 
  Vanmorgen nog geen zon en iets minder warm dan gisteren, het is 15 graden als we van de camperplaats bij Maastricht vertrekken. We rijden dwars door het centrum van Maastricht nar het zuiden, langs de jachthaven in het centrum en steken even later de Maas over.   
 
 
 
   
     
   
     
  Door België rijden we via Verviers, Spa, Francorchamps naar Stavelot. Het is mooi om in het voorjaar eropuit te trekken. De bomen krijgen hun nieuwe blad en vele staan in bloei.  
     
   
     
   
     
   
     
  Het stadje Spa heeft nog steeds iets van de grandeur van het oude Kuuroord.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Luxemburg is het fijn rijden met prima wegen en mooie vergezichten over landerijen en door de bossen. Ook natuurlijk even diesel getankt, 1,08 euro per liter, dat is leuk voor de portemonnee. Hier zien we ook de eerste koolzaadvelden in bloei staan. We rijden via Diekirch, Wallendorf en Bollendorf naar Echternach om er de grens naar Duitsland over te steken.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Trier willen we op de camperplaats gaan staan om de volgende dag de stad te gaan verkennen. Helaas, de camperplaats is vol, er is een Flohmarkt vlak naast en dat trekt natuurlijk extra volk. Een andere keer dan maar. Tussen Koblenz en Trier rijden dit weekend stoomtreinen en we hebben het geluk dat we er een voorrang moeten geven.   
     
   
     
  We rijden verder stroomafwaarts langs de Moezel om in Schweich te stoppen.
 
     
   
     
   
     
  Op camping Kreusch (www.kreusch.de) Een grote camping, vlak aan de Moezel met veel plaatsen en alle faciliteiten. Als we net onze plek hebben gevonden begint het te regenen.  
     
   
     
   
     
  De route van vandaag : van Maastricht naar Schweich an der Mosel.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 2   VOLGENDE DAG >>   TOP