29 april mei 2018
  
 
  
DAG 3
 
 
 
  Het is de hele nacht droog geweest, maar om 7 uur begint het flink te regenen. Op ons gemakje ontbijten en de amper vertrekklaar maken. Als we dan even na 11 uur vertrekken is het droog en 15 graden. Het zal deze dag steeds mooier weer worden tijdens onze rit langs de Moezel.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
  De route heet de "Römische Weinstrasse" en langs de hellingen is elk plekje beplant met druivenstokken. Deze moeten nog de hele zomer groeien en druiven gaan dragen, nu is er nog maar weinig blad aan de ranken, laat staan druiven.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Een hoog gelegen viaduct in aanleg: vele, vele jaren werk  
     
   
     
   
     
  Een oude zonnewijzer tussen de wijngaarden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Enkirch ligt een grote camperplaats, vlak naast het voetveer over de Moezel. Aan de overkant kan men op de trein stappen voor een treinritje langs de Moezel. Iets om te onthouden.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Iets verderop steken we de Moezel weer over om aan de westzijde een slingerweg door het bos naar Alf te rijden. Een prachtige weg met echte haarspeldbochten en rondom een burcht hoog op de rotsen.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij Cochem ligt de beroemde burcht hoog boven de stad. Beneden in de smalle straatjes en langs het water is het al decennialang een drukte met alle toeristen. Zeker met dit mooie weer.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Bij de plaats Burgen checken we in bij het Knaus Campingpark en kunnen nog een poos fijn buiten zitten.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Boven de camping spotten we een paar mooie roofvogels: de rode wouw. Deze kunnen een spanwijdte bereiken van 1,6 meter. Een flinke jongen dus en fantastisch om te zien.  
     
   
     
   
     
  We reden vandaag langs de Moezel, een prachtige rit met mooi weer. Het was niet druk op de weg en dat rijdt fijn. De meeste andere voertuigen waren ..... campers.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 3   VOLGENDE DAG >>   TOP