12 mei 2018
  
 
  
DAG 16
 
 
 
  Het is vandaag opnieuw wakker worden met zon en dus kunnen we buiten ontbijten. We verlaten campingplatz Frielendorf, een leuke plek, zeker om eens terug te komen. We rijden weg 254 naar het noorden, dan richting Fritzlar, dan een stukje Deutsche Fachwerkstrasse. Via Bad Wildungen gaan we naar de Edersee.  
 
 
 
   
     
   
     
   
     
  Het is een lang vrij weekend en dat is te merken. Er zijn veel, heel veel motorrijders, ook Nederlanders. Zij parkeren net als wij even op een parkeerplaats voor bussen, want overal is het vol. Ook zijn er veel wielrenners, wat erg lastig is. Er is zelfs een "course" op de doorgaande weg. Echt gevaarlijk.   
     
   
     
  Slot Waldeck zien we hoog op de berg liggen, we rijden verder langs de Edersee.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  Inmiddels rijden we door Hochsauerland, een prachtig bergachtig gebied met veel bossen, naaldbomen vooral. Ook zien we veel kerstboomkwekerijen.  
     
   
     
   
     
  Via Willingen en Brilon rijden we naar Winterberg. Daar is het zo druk, er is een groot evenement gaande, dat we niet eens proberen om een camping of camperplaats te vinden. We rijden verder via Bad Berleburg naar Bad Laasphe.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
  In Bad Laasphe komen we terecht op campingplatz Laasphetal, een kleinschalige camping en we krijgen een plek met eigen toiletgebouwtje. Reuze chique hoor. (www.camping-laasphetal.de)  
     
   
     
   
     
   
     
  Het buiten is nog lang genoeg warm om de barbecue te gebruiken.  
     
   
     
  Weer een heel ander gebied, het Hochsauerland, maar zeker ook mooi en met prima wegen. Het was vandaag prettig rijden zonder woon- werk- en vrachtverkeer.  
     
   
 
 
TERUG   << VORIGE DAG   dag 16   VOLGENDE DAG >>   TOP