dag 16

 

zaterdag

7 september

  Rustdag in Grant Village en naar het West Thumb Geyser Basin.
 
van : Grant Village (WY)
naar : West Thumb Geyser Basin (WY)
afstand : 7,6 mijl / 12 km

 

 

Het was een koude nacht. Als we wakker worden is het 10 graden in de camper. Maar al gauw kunnen we buiten, in de zon koffie drinken. Lekker rustig de dag starten, vandaag doen we niet veel. We leven hier op een hoogte van 7.770 feet, zo’n 2368 meter boven zeeniveau en dat merk je soms best. Op de campings heb je een leuk contact met de Amerikanen die ook aan het trekken zijn met een camper, een caravan of een oplegger op een truck. Alle mogelijke variaties zie je. En altijd even een groet, even de hand omhoog als ze langs rijden. Leuke gesprekken, enthousiast zijn ze als ze horen dat we uit Nederland komen en in hun land 6 weken rondtrekken…..

 

We maken vandaag een klein uitstapje naar het West Thumb Geyser Basin. Maar eerst gaan we naar de Store aan de weg, waar we wat noodzakelijke boodschappen kopen. Als we verder rijden naar West Thumb schijnt de zon en is het lekker warm. We eten op het parkeerterrein bij West Thums onze lunch. Lekker makkelijk, zo je huis/keuken/koelkast altijd bij je te hebben. Daarna lopen we de trail langs de geysers en pools van West Thumb, dat langs het Yellowstone Lake ligt. Er zijn deugdelijke plankiers om over te lopen, want de grond bij de geysers is instabiel en gevaarlijk. Ruim 1,5 uur lopen we rond en verbazen ons over de wonderen van de natuur, zoveel kleuren, hete waterdamp en kokend water….. Natuurlijk maken we weer veel foto’s.

 

Terug bij het Ranger Station van het West Thumb Basin kopen we een Monopoly spel. Het heeft de Nationale Parken als onderwerp en je koopt geen huizen of hotels, maar Campsites en Ranger-stations. We vinden het een leuk souvenir.

 

Op de terugweg halen we bij de store nog 2 pakken diepvries kip, je kunt maar wat in voorraad hebben. Gelukkig werkt de diepvries en de koelkast in de camper erg goed. We kunnen voorraad aanhouden.

 

Bij de camper is het koffie drinken, eten maken en wat foto’s op de laptop zetten. We gaan op tijd slapen, het is vroeg donker en koud.

 
 
 

WEST THUMB GEYSER BASIN
Het West Thumb Geyser Basin is een klein bassin in vergelijking met de andere in het Yellowstone National Park. De meeste geysers zijn de afgelopen jaren niet meer actief geweest, maar borrelen nog wel. Het basin heeft veel kleurrijke poelen, fonteinen en stoomgaten, waarvan het water uitmondt in het Yellowstone Lake. Er is een houten wandelpad van 0,75 mijl door het basin aangelegd, zodat alles van dichtbij te zien is. Zoals de Thumb Paintpots, Seismograph and Bluebell Pools, Twin Geysers, Ephedra Spring, Percolating Pool, Surging Spring, Black Pool, Abyss Pool en de Fishing Cone.

 
 
 
THUMB PAINT POTS
 
 
 
 
 
 
SURGING SPRING
 
 
COLLAPSING POOL
 
 
 
THUMB GEYSER
 
 
LEDGE SRING
 
PERCOLATING SPRING
 
 
EPHEDRA SPRING
 
 
BLUE FUNNEL SPRING
 
 
 
TWIN GEYSERS
 
FUMAROLES
 
ABYSS POOL
 
 
 
BLACK POOL
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
FISHING CONE
 
LAKESHORE GEYSER
 
 
 
LAKESIDE SPRING
 
 
 
 
 
SEISMOGRAPH AND BLUEBELL POOLS
 
 
 
 
 

 

 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 16

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP