dag 39

 

maandag

30 september

  deel 1 / Indian Summer on the Logan Scenic Byway.
 
van : Garden City (UT)
naar : Brigham (UT)
afstand : 114,8 mijl / 184 km  
 

De wekker van Hans geeft het gebruikelijke ochtendsignaal: tijd om op te staan! Dat is zo tegen acht uur. Afgelopen nacht heeft het een paar keer hevig gewaaid. De camper stond te schudden op zijn wielen, maar het was niet koud. Toen we opstonden was het 18 graden in de camper en dat was lang geleden. Het waait nog steeds flink, maar het is droog.

 

Voor ons doen ongekend vroeg vertrekken we om 9:45 uur van de camping en we rijden al gauw Garden City uit. We rijden vandaag de Logan Scenic Byway, wat we op de 4e dag van onze reis ook deden, maar dan van de andere kant. Nu, zo’n vijf weken later is de natuur aan de herfst begonnen: de Indian Summer! Het geel en rood van de bomen spat ons tegemoet. Wat is dat mooi….

 

Ondanks een drup regen zo nu en dan genieten we volop. Wel waait het erg hard en beide handen aan het stuur is niet overbodig. De camper is een enorme windvanger. We rijden over de Beaver Mountain pas, wat prachtig, al die rode bomen op de hellingen. We dalen weer af met veel bochten, langs de kleurrijke berghellingen, rotsen en rivierstromen. We zijn er stil van…. zoveel moois.

 

Weg 89 eindigt in Logan, waar we dwars doorheen rijden en dan even een stop voor een kop koffie. Makkelijk met een camper, altijd waar je maar wilt kan je een koffiestop maken.

 

Het is nog vroeg en we besluiten deze middag nog een bezoek te brengen aan het Bear River Migratory Bird Refuge (zie deel 2 van deze dag).

 
 

Onze favoriete jam ook maar eens op de foto.

 
 

Bij Garden City laten we het Bear Lake achter ons.

 
 
 

"Indian Summer" ... mooie hefstkleuren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 39

 

DAG 39 / DEEL 2 >

 

TOP