Lake Koocanusa Scenic Byway en de Libby Dam

     
van : Libby (Montana)
naar : Eureka (Montana)
afstand : 101 mijl / 162 km
 

Vandaag geen zon, maar de hele dag licht bewolkt. Wel lekkere temperatuur, T-shirt klimaatje. Ons eerste doel zijn de Kootenai Falls en de Swinging Bridge. Heel erg mooi, maar de afdaling èn weer opnieuw terugklimmen naar boven ...... dàt gaan we niet doen. Op naar ons volgende doel in de route. We rijden langs de Kootenay River naar de Libby Dam. We bezoeken er het visitor center en bekijken de dam van alle kanten. Eten ons broodje aan de voet van de dam, wat een indrukwekkend geheel!

Dan rijden we verder over de Lake Koocanusa Scenic Byway en langs Lake Koocanusa. Het stuwmeer Koocanusa is ontstaan door de bouw van de Libby Dam. De bouw was een samenwerking tussen Canada en Amerika. De naam Koocanusa is gekozen door de samenvoeging van Kootenay (de rivier) Canada en USA. We rijden langs het meer en slaan dan af richting Canadese grens.

 
 
 
 
 
De schoolkinderen hebben vakantie, de bussen dus ook.
 
 
 
 

Alweer een goederentrein, soms meer dan 200 wagons lang.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

We vinden een plaatsje op RV Park Blue Mountains bij de plaats Eureka. Het is warm genoeg om nog een poosje buiten te zitten. De camping ligt op 847 meter hoogte.

 
 

TERUG

 

< VORIGE DAG

 

dag 21

 

VOLGENDE DAG >

 

TOP